Creștinul în cetate

Despre implicarea creștinilor în viața publică a cetății

Descrierea cursului

Lovit de biciul diverselor opresiuni, uneori însă dându-și chiar el concursul, creștinismul și-a pierdut locul de drept din centrul culturii și civilizației europene. Creștinismul asumat conferă individului toate calitățile care să îl califice drept bun cetățean, însă avem nevoie să aflăm care sunt acestea, care este înțelegerea creștină a lumii, cum au fost deformate valorile creștine și cum se poate ridica, încă o dată, creștinismul din propria-i cenușă ca să fie lumină a lumii. Toate aceste subiecte sunt tratate în cursul de față într-un limbaj accesibil și bine plasate în contextul problemelor actuale ale societății.

Lector

image

Adrian Papahagi (n. 1976) este conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Medievist, filolog și eseist român, el este cunoscut în spațiul public (foarte activ online) pentru poziția sa creștină și democrat-conservatoare, cât și pentru implicarea în diverse proiecte civice și politice. Deține un doctorat în studii medievale la Universitatea Paris IV (Sorbona) și are o activitate publicistică intensă, concretizată în volume precum „Creștinul în cetate” și „ABC-Darul creștin-democrației”. De asemenea, susține conferințe și participă la școli de vară pe teme de interes public. În 2007 a fondat, la Universitatea din Cluj, Centrul de Istoria Cărții și a Textelor (CODEX), al cărui director este și în prezent.

Adrian Papahagi

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.