De la creație la
noua creație

Colaboratori cu Dumnezeu
la restaurarea lumii 

Descrierea cursului

De cele mai multe ori, teologia noastră se rezumă la căderea omului în păcat și răscumpărarea lui de către Hristos. Uităm însă că „povestea“ noastră a început cu mult înainte, în veșnicie, în dorința lui Dumnezeu de a face om după chipul și asemănarea sa. Iar perspectiva în care are sens povestea omenirii este cea a legământului. Cursul de față parcurge relatările-reper din Vechiul Testament prin această lentilă a legământului dintre Dumnezeu-om-lume, de la creație la răscumpărarea ei prin Hristos, oferindu-ne la finele fiecărei lecții aplicabilitatea practică pentru noi azi.

Lector

image

Marcel Măcelaru (DPhil, University of Oxford, UK) este coordonatorului programului doctoral de Teologie evanghelică din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. A obținut un doctorat în Vechiul Testament și a adăugat la interesele sale academice și teologia publică. În trecut, a predat la Seminarul Teologic Evanghelic din Osijek și la Institutul Teologic Penticostal din București. Totodată este și președinte fondator al Center for Faith and Human Flourishing, din Timișoara, Romania. Pe lângă pasiunea pentru teologie, Marcel e interesat de muzică clasică, lectură și călătorii.

Marcel Măcelaru

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.