Dialog interconfesional

Principii fundamentale

Descrierea cursului

Cursul este împărțit în 4 capitole și concluzii. Primul și ultimul capitol prezintă o viziune teologică a a unității dorite de Dumnezeu plecând de la fundamentele biblice și ajungând la o propunere de dialog creștin cu celelalte religii, culturi și cu umanitatea însăși. Capitolele doi și trei sunt dedicate Ecumenismului clasic, adică unității dintre creștini, prezentând evoluția comunităților creștine după diversitatea inițială până la încercarea de reconciliere teologică și spirituală din prezent. Vom analiza Ortodoxia, Catolicismul, Bisericile Vechi Orientale, Bisericile născute din Reformă, mișcarea carismatică și mișcarea ecumenică.

Lector

image

Preot creștin, om ecumenic, promovez dialogul între biserici, religii, culturi, oameni. Îndrăgostit de Isus al Evangheliilor și de Logosul înomenit al liturghiei iconice. Soț al Ralucăi și tată full-time. Doctor în Sacra Teologie al Universității Pontificale „Antonianum” din Roma, Membru al Academiei Pontificale Mariane Internaționale din Cetatea Vaticanului, Laureat în 2019 al Premiului Academiilor Pontificale acordat de Papa Francisc.

Ionuț Blidar

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.