Cursul de etică creștină oferă o structură, un fundament etic și moral pentru un comportamentul ce se dorește a fi creștin. Conține două părți semnificative: prima din ele tratează și explică Cele Zece Porunci, la ce se referă și ce anume vizează ele în contextul în care au fost date. Partea a doua vine ca o contrapondere, lărgire și trecere la alt nivel a eticii vechi testamentare prin ceea ce autorul cursului numește inițiativele transformatoare ale lui Isus. Pe acestea le găsim mai ales în Predica de pe Munte. Isus dă altă profunzime legilor prin acel „Ați auzit că s-a zis... Dar eu vă spun...“, dizlocând astfel legea talionului, fără a duce la supunere naivă și totală în fața abuzului, ci la o abordare demnă și la confruntarea lui, dar fără perpetuarea răului.
Capitolul 1. Primul capitol al cursului ne oferă cadrul înțelegerii a ceea ce înseamnă etică biblică, cât și câteva perspective din care poate fi abordat acest concept.
Capitolul 2. Cele 10 Porunci vizează raportarea corectă la Dumnezeu, semen și lume. Iar acest modul ne explică contextul, sensul și înțelesul fiecăreia dintre ele.
Capitolul 3. Isus mută la un nivel mult mai profund discuția despre etică, prin acel „Ați auzit că s-a zis... dar eu vă spun“, care vizează o transformare a persoanei.
Capitolul 4. În capitolul final, învățăm prioritățile în slujirea altora și primim instrumentele necesare soluționării dilemelor etice din perspectivă creștină.