Etică și morală creștină

Cum să ne purtăm într-o societate care ne provoacă

Descrierea cursului

Cursul de etică creștină oferă o structură, un fundament etic și moral pentru un comportamentul ce se dorește a fi creștin. Conține două părți semnificative: prima din ele tratează și explică Cele Zece Porunci, la ce se referă și ce anume vizează ele în contextul în care au fost date. Partea a doua vine ca o contrapondere, lărgire și trecere la alt nivel a eticii vechi testamentare prin ceea ce autorul cursului numește inițiativele transformatoare ale lui Isus. Pe acestea le găsim mai ales în Predica de pe Munte. Isus dă altă profunzime legilor prin acel „Ați auzit că s-a zis... Dar eu vă spun...“, dizlocând astfel legea talionului, fără a duce la supunere naivă și totală în fața abuzului, ci la o abordare demnă și la confruntarea lui, dar fără perpetuarea răului.

Capitolul 1. Primul capitol al cursului ne oferă cadrul înțelegerii a ceea ce înseamnă etică biblică, cât și câteva perspective din care poate fi abordat acest concept. Capitolul 2. Cele 10 Porunci vizează raportarea corectă la Dumnezeu, semen și lume. Iar acest modul ne explică contextul, sensul și înțelesul fiecăreia dintre ele. Capitolul 3. Isus mută la un nivel mult mai profund discuția despre etică, prin acel „Ați auzit că s-a zis... dar eu vă spun“, care vizează o transformare a persoanei. Capitolul 4. În capitolul final, învățăm prioritățile în slujirea altora și primim instrumentele necesare soluționării dilemelor etice din perspectivă creștină.

Lector

image

Marcel Măcelaru (DPhil, University of Oxford, UK) este coordonatorului programului doctoral de Teologie evanghelică din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. A obținut un doctorat în Vechiul Testament și a adăugat la interesele sale academice și teologia publică. În trecut, a predat la Seminarul Teologic Evanghelic din Osijek și la Institutul Teologic Penticostal din București. Totodată este și președinte fondator al Center for Faith and Human Flourishing, din Timișoara, Romania. Pe lângă pasiunea pentru teologie, Marcel e interesat de muzică clasică, lectură și călătorii.

Marcel Măcelaru

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.