Omul evanghelic

O analiză critică a identității evanghelicilor

Descrierea cursului

Evanghelicii români sunt o confesiune creștină destul de puțin cunoscută, dar pe seama căreia s-a speculat mult, fie de bine, fie de rău. În timp, s-au conturat o identitate și o tradiție evanghelică, expuse și analizate în cursul de față, la baza căruia stă articolul lui Dănuț Mănăstireanu din volumul colectiv Omul evanghelic. Cursul pe care vi-l propunem constituie un bun început al cunoașterii istoriei evanghelice, a trăsăturilor fundamentale ale evanghelicului și oferă speranțe în privința unui viitor deschis spre celelalte confesiuni religioase în spiritul unității creștine.

Lector

image

Dănuț Mănăstireanu (n.1954) este teolog anglican evanghelic și doctor în teologie la Brunel University din Londra. A predat în universități evanghelice (UBEO, ITP București, Facultatea de Teologie Evanghelică din Osijek, Croația) și de stat din țară și din străinătate cursuri de hermeneutică, eclesiologie, teologia culturii, spiritualitate și metodologia cercetării științifice. Până în 2016 a fost director pentru credinţă şi dezvoltare pentru regiunea Europei de Est şi a Orientului Mijlociu, în cadrul organizaţiei World Vision International. Este membru al Bordului Inițiativei Ortodoxe Lausanne și al Consiliului Academic al Centrului de Studii Misionare din Osijek. A publicat numeroase articole despre identitatea evanghelică și a coordonat volumul Omul evanghelic.

Danuț Mănăstireanu

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.