Revelația de Sine a lui Dumnezeu

Cine este Dumnezeu și cum se descrie pe Sine. O abordare integratoare

Descrierea cursului

În Scriptură, se vorbește în diverse forme despre revelația de sine a lui Dumnezeu, despre faptul că el ni s-a făcut și ni se face cunoscut în multe feluri. Cursul pe care vi-l propunem ne ajută să înțelegem acest concept bogat și plin de sensuri, oferindu-ne o structură simplă, în manieră trinitariană, astfel încât fiecare dintre cele trei forme ale revelației lui Dumnezeu poate fi înțeleasă, la rândul ei, după acest model: revelația generală (în istorie, în conștiință și în creație), revelația specială (Vechiul Testament, kerygma apostolilor și Noul Testament) și revelația finală în Hristos (ca Împărat, Profet și Mare Preot).

Lector

image

Daniel G. Oprean este profesor de teologie la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. A obținut doctoratul în teologie la Universitatea Wales din Marea Britanie. Predă cursuri de teologie dogmatică, teologie pastorală, istoria doctrinelor, apologetică, teologie publică. După obținerea abilitării în teologie, este conducător de doctorat la UAV Arad.

Daniel G. Opream

Lector

Programa cursului

No chapter found in this course

Întrebări frecvente

Când începe și când se termină cursul?

Cursul începe acum și nu are termen de finalizare. Odată ce ai plătit, ai acces oricând la acest curs. Tu decizi când începi și când termini.

Cât timp am acces la acest curs?

Cum sună: toată viața? După înscriere, ai acces nelimitat la acest curs și poți vizualiza lecțiile de pe orice dispozitiv: calculator, tabletă, telefon.

Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de ceea ce primesc?

Nu vrem să fii nemulțumit și tocmai de aceea, dacă conținutul lecțiilor nu este satisfăcător, te rugăm să ne scrii în primele 7 zile după ce ai făcut plata și îți returnăm banii.